Malmbergs är ett familjeföretag med en lång historia

Här värnas det om flera traditioner, som att se till att varje kund får den tid de behöver och att följa med i teknikutvecklingen för att ständigt kunna erbjuda bättre resultat.

Bildram
Tre systrar

Malmbergs grundades 1901

Sedan 1937 har företaget varit i familjens ägo. År 2012 tog sedan systrarna Lena, Martina och Sofia över efter pappa Henric som gick i pension.

– Det är väldigt roligt att få jobba ihop, säger Martina. Vi är ett bra team, alla har sin spetskompetens och vi jobbar bra ihop och har kul. Vi har ambitionen att se till att Malmbergs fortsätter att vara en optiker och urmakare som ligger i framkant. 

År 2016 flyttade vi vår synklinik från våra lokaler på Storgatan till Nygatan 21, det kommer att bli lättare att ta sig dit för våra kunder samt att vi kommer närmare varandra. Vi har också en egen optikverkstad. Där slipar vi glasen själva och kan snabbt ge kunderna hjälp med service och reparation av glasögon.

I butiken på Nygatan 26 ligger fokus mer på klockor. Förutom att kunna köpa nya klockor här kan du även få din gamla lagad. I urverkstaden servar vi vardagsklockan så att den fungerar felfritt och ser till att den är tät inför badsemestern.

– Vad som blir nästa trend eller tekniska framsteg inom ur och optik återstår att se, men var så säker på att det kommer till Malmbergs först. För den vinnande kombinationen av ett gott hantverk och ny teknik är något som vi tänker hålla fast vid.